Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Συλλήψεις για κλοπές-διαρρήξεις

Δευτέρα, 12 Ιανουάρίου 2015

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής σε καταστήματα, καθώς και μία περίπτωση κλοπής ποδηλάτου, στη Σπάρτη. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, το Σάββατο το μεσημέρι, στη Σπάρτη , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Ειδικότερα, ο δράστης την Παρασκευή το απόγευμα, στη Σπάρτη, αφαίρεσε ένα ποδήλατο ιδιοκτησίας ημεδαπού. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι ο 18χρονος και συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εξακριβώθηκε ότι ο ανωτέρω, είχε διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρας κλοπής, στη Σπάρτη το Σάββατο 10 Ιανουαρίου τις πρώτες πρωινές ώρες : κατάστημα-ψησταριά ιδιοκτησίας ημεδαπού όπου αφαίρεσε χρήματα, κατάστημα εμπορίας ζωοτροφών ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα και κατάστημα-μεζεδοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι. Το ποδήλατο που αφαιρέθηκε, βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Ο 18χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.



Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Ξηροκάμπι , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία 49χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε από όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, ένα τσαντάκι που περιείχε χρήματα, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα. Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.



Συνελήφθη, την Παρασκευή το μεσημέρι, στην Τραπεζοντή Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ένας 17χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί από την Πέμπτη 08 Ιανουαρίου το μεσημέρι, έως χθες το πρωί, στην Τραπεζοντή , αφαίρεσε από οικόπεδο ημεδαπού, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα φορτηγό όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.