Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε μια ακόμα δράση προληπτικής ιατρικής στο Δήμο Ευρώτα

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε μια ακόμα δράση προληπτικής ιατρικής στο Δήμο Ευρώτα, με κεντρικό γνώμονα πάντοτε την προάσπιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας. Ειδικότερα, το Σαβ/κο 13, 14 και τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Ευρώτα "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ" σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη φιλοξένησε στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου, με σκοπό τη δωρεάν υλοποίηση μαστολογικού ελέγχου στις γυναίκες του Δήμου Ευρώτα.

Χάρη στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, η οποία στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού κι ύστερα από μία γενναία χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρείας καλλυντικών AVON, κατασκεύασε και εξόπλισε με  σύγχρονα μηχανήματα την κινητή μονάδα μαστογράφου, πλέον των εκατόν τριάντα (130) γυναικών του δήμου μας, απέκτησαν τη δυνατότητα δωρεάν μαστολογικής εξέτασης.

Αξίζει ιδιαίτερα να επισημανθεί η ύψιστη κοινωνική σημασία της εν λόγω πρωτοβουλίας, καθώς απευθύνεται σε γυναίκες, που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο.  

Το πρόγραμμα δράσεων προληπτικής ιατρικής συνεχίζεται, ωστόσο, κανονικά στο Δήμο Ευρώτα, καθώς καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την αρμόδια για ζητήματα κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης , εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο και επίσης ιατρό κα Γεωργία Αθανασοπούλου, προς την κατεύθυνση σχεδιασμού και εφαρμογής μέτρων, για την παροχή καλύτερων και πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Ο δήμαρχος Ευρώτα κος Ιωάννης Γρυπιώτης απευθύνει θερμές ευχαριστίες στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το κλιμάκιο του Κινητού Μαστογράφου, για την πολύτιμη συμβολή τους στη συστηματική προσπάθεια, που ο δήμος καταβάλλει τα τελευταία χρόνια, με σκοπό τη βελτίωση και τη "μαχητική" υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.

"Η παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και η διαφύλαξη της ευεξίας του πληθυσμού, είναι βασική υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής που σέβεται, τόσο το θεσμικό όσο και το κοινωνικό της πρόσωπο. Για εμάς, η προάσπιση της δημόσιας υγείας συνιστά προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η συμβολή όλων μας προς την κατεύθυνση αυτή, αποτελεί ηθικό και κοινωνικό πρόσταγμα. Ο Δήμος Ευρώτα εξαντλεί όλο το εύρος των δυνατοτήτων του στο συντονισμό, σχεδιασμό και προγραμματισμό νέων δράσεων προληπτικής ιατρικής, που στόχο έχουν όχι μόνο την υλοποίηση δωρεάν κλινικών ελέγχων, αλλά πολύ περισσότερο τη διάδοση των απαραίτητων γνώσεων και τη μύηση των πολιτών στο πνεύμα μιας πιο ποιοτικής και σαφέστατα πιο υγιεινής ζωής", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Γρυπιώτης σε σχετική δήλωσή του.

Με οδηγό το σεβασμό στον πολίτη και τη διασφάλιση ποιότητας στη δημόσια υγεία, ο Δήμος Ευρώτα συνεχίζει την αξιόλογη πρωτοβουλία.