Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Ο Λάκωνας Δρ Ιωάννης Λύρας συμμετείχε στο 3ο παγκόσμιο συνέδριο πλαστικής χειρουργικής του Μονακό ως μέλος των επιτροπών και ως ειδικός ομιλητής

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε την αρχή Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία το 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πλαστικής χειρουργικής στο σημαιοστολισμένο λόγω της πριγκιπικής εγκυμοσύνης Πριγκιπάτο του Μονακό, με τίτλο « Brazil Ιnvites Τhe Βest».

Στο Μονακό ο μήνας Δεκέμβριος; 2014 είναι ο μήνας γέννησης των διδύμων διαδόχων του πρίγκιπα Αλβέρτου και της πριγκίπισσας Charlene. (εγγονών του Πρίγκιπα Rainier και της Πριγκίπισσας  Grace Kelly)

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας του Πριγκιπάτου του Μονακό, του Ιατρικού Συλλόγου Μονακό, της  SBCP-Βραζιλιανής εταιρίας, της SOFCEP-Γαλλικής εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής, της ISAPS- Διεθνούς Εταιρίας  Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, όπως επίσης της SFSCMFCO - Γαλλικής εταιρίας στοματολογικής /γναθοπροσωπικής  χειρουργικής  αλλά και του AEXPI - Συλλόγου  Pitanguy. 

Επίτιμος Πρόεδρος του συνεδρίου ήταν ο πρωτοπόρος Βραζιλιάνος Πλαστικός Χειρουργός Καθηγητής Ivo Pitanguy από το Rio de Janeiro της Βραζιλίας, θεωρούμενος και ως ο πατέρας της μοντέρνας Πλαστικής Χειρουργικής. Ο 92-χρονος όμως  ιδρυτής της θρυλικής βραζιλιάνικης σχολής καθηγητής, (ο οποίος νωρίτερα φέτος είχε ανακοινώσει στη Βραζιλία και την οριστική αναστολή της χειρουργικής του δραστηριότητας, συνεχίζοντας μόνο την επιστημονική συμβουλευτική), δεν μπόρεσε τελικώς να παρευρεθεί στις εργασίες του συνεδρίου διότι νοσηλεύεται εδώ και καιρό σε νοσοκομείο του Rio de Janeiro, με έντονα προβλήματα στην επιβαρυμένη υγεία του. Αυτό λύπησε ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων έχουν μαθητεύσει και εργαστεί  στην σπουδαία σχολή του όπως ο Λάκωνας πλαστικός χειρουργός Δρ Ιωάννης Λύρας ο οποίος τώρα είναι επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα.

Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν όλα τα τελευταία θέματα αιχμής  τόσο στις επεμβάσεις όσο και στην έρευνα της πλαστικής χειρουργικής, από τους καλύτερους ομιλητές του κόσμου.

Ο Δρ Ιωάννης Λύρας συμμετείχε στο 3ο παγκόσμιο συνέδριο πλαστικής χειρουργικής του Μονακό ως μέλος των επιτροπών και ως ειδικός ομιλητής για 2 θέματα:

1ον  επιλογή τεχνικής της ρινοπλαστικής με ή χωρίς νυστέρι, 2ον την ολοκαίνουργια προσωπική τεχνική που ο ίδιος σχεδίασε και εφαρμόζει, πιο φυσική τεχνική αυξητικής – μεγέθυνσης μαστών με χρήση ταυτοχρόνως εμφυτευμάτων και βλαστοκυττάρων (λίπους) από το ίδιο μας το σώμα, αποκαλούμενη τεχνική : «Triplane ή Triple Plane ή Composite Triple Plane». Πρόκειται για την πιο σύγχρονη απ όλες τις τεχνικές αυξητικής μαστών αφού δίνει το απολύτως πιο όμορφο σταγονοειδές σχήμα που ζητούν οι μεσογειακές κυρίως ενδιαφερόμενες για μεγέθυνση του στήθους, συνδυάζοντας αρμονικά όλες τις προϋπάρχουσες τεχνικές ταυτόχρονα σε μία μόνο επέμβαση με ημερήσια παραμονή στην κλινική. (Υπομυική, υπομαστική, υποπεριτονιακή του εμφυτεύματος και την τεχνική με την χρήση λίπους από άλλη περιοχή και συνολική σμίλευση του σώματος) 

Η Ελληνική συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα σημαντική αφού ο Δρ Ιωάννης Λύρας από την υπεύθυνη θέση του μέλους της επιστημονικής επιτροπής και της επιτροπής Βραβείων του συνεδρίου, συντέλεσε ώστε αφ’ ενός το επιστημονικό επίπεδο να είναι πολύ υψηλό αλλά και ώστε αφ’ εταίρου ένα από το 8 χρυσά βραβεία  να πάει στην Ελλάδα, για την βιολογική έρευνα επί των χημικά εμπλουτισμένων βλαστοκυττάρων.  Άλλα χρυσά  βραβεία δόθηκαν στην Βραζιλία (2),στις Η.Π.Α (2), στο Μεξικό, στην Γαλλία και στην Τουρκία.

Τέλος η εορταστική ατμόσφαιρα λόγω της ευτυχούς πριγκιπικής εγκυμοσύνης, συνδυάστηκε με την προετοιμασία για τα Χριστούγεννα και έτσι το κοινωνικό-κοσμικό πρόγραμμα του παγκόσμιου συνεδρίου είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού εκτός των παραπάνω το Μοντε Κάρλο είναι γνωστός προορισμός  τουρισμού υψηλού επιπέδου άλλα και γαστρονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο www.ioannislyras.gr