Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή των Διοικήσεων όλων των Υγειονομικών Περιφερειών και Νοσοκομείων της χώρας

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή των Διοικήσεων όλων των Υγειονομικών Περιφερειών και Νοσοκομείων της χώρας. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Χριστίνα Παπανικολάου και Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη.

Η σύσκεψη είχε ως βασικό θέμα την αμφίδρομη ενημέρωση για τα οικονομικά των νοσοκομείων με τον Υπουργό Αναπληρωτή να ενημερώνει επισήμως ότι θα καλυφθούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τις εφημερίες του υγειονομικού προσωπικού των Νοσοκομείων και τις υπερωρίες του διοικητικού προσωπικού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση ο τρόπος πληρωμής αλλάζει και οι εφημερίες θα υπογράφονται και θα πληρώνονται εντός δύο μηνών από όταν γίνονται.

Κατά την συζήτηση έγινε επίσης γνωστή η πρόθεση του Υπουργείου να μετατρέψει τις άγονες θέσεις ειδικευομένων σε θέσεις ειδικευμένων γιατρών ώστε να καλυφθούν ταχύτερα στοχευμένες ανάγκες των νοσοκομείων.

Ο κ. Γρηγοράκος ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να ενισχυθεί το Ανθρώπινο Δυναμικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και προέτρεψε να επιταχυνθούν οι κρίσεις των γιατρών αφού όπως είπε «Αν δεν προλάβουμε εντός του 2014 να έχουν μπει οι γιατροί αυτοί στο σύστημα Υγείας, με διασφαλισμένα τα κονδύλια για την μισθοδοσία τους και πάμε για το 2015, αυτές οι θέσεις θα υπολογιστούν στις 1.500 που έχουμε διασφαλίσει για του χρόνου».

Οι Διοικητές από πλευράς τους έθεσαν το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης, όπως και της ολοκλήρωσης των νέων οργανισμών. Από πλευράς Υπουργείου υπήρξε η δέσμευση για ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να αναρτηθούν οι νέοι Οργανισμοί το συντομότερο δυνατό, ενώ για την ενίσχυση υπήρξε διαβεβαίωση πως στο πλαίσιο του εφικτού τα νοσοκομεία θα βοηθηθούν εκ νέου.