Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κεφαλλονίτες και Γερακίτες μια αγκαλιά ……..

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Κεφαλλονίτες και Γερακίτες έγιναν μια αγκαλιά την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 το απόγευμα στο Γεράκι, όταν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζερβατών από την Κεφαλονιά πραγματοποιώντας τριήμερη εκδρομή στην Λακωνία –παρακάμπτοντας το πρόγραμμα τους- θεώρησαν υποχρέωση τους να έρθουν στο ιστορικό Γεράκι και να ευχαριστήσουν τα μέλη του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου για την αρωγή τους σε τρόφιμα ,κουβέρτες και νερό την περίοδο των σεισμών στο νησί τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν πλήγηκε σοβαρά από τον σεισμό αλλά το Ληξούρι όπου εκεί στάλθηκε -σύμφωνα με την παραίνεση της δημοτικής αρχής του Αργοστολίου η βοήθεια.

Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου με συμπαραστάτη το Δ.Σ. του Συλλόγου Κυριών Γερακίου υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά, τιμή και συγκίνηση τους εκδρομείς και τους κέρασαν καφέ και παραδοσιακά γλυκίσματα στο καφέ «Πέτρινο» όπου ο πρόεδρος κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες προσέφερε ένα βιβλίο στον Σύλλογο Ζερβατών με αγιογραφίες των βυζαντινών ναών του κάστρου Γερακίου και DVD με την ιστορία του χωριού μας.

Μεγάλη έκπληξη για όλους μας τα καλούδια που μας έφεραν αυτοί οι άνθρωποι από το όμορφο νησί τους ,κρασί και παραδοσιακά γλυκίσματα.

Η επίσκεψη αυτή δείχνει την ομοψυχία των Κεφαλλονιτών και που αφήνει αχτίδες φωτός στις δύσκολες μέρες που ζούμε και που όλα έχουν απαξιωθεί.

Η χαρά μας μεγάλη, η αγκαλιά μας ακόμη μεγαλύτερη η όμορφη Κεφαλονιά για πάντα στις καρδιές μας.




Χρήστος Μπαλαμπάνος

Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου