Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Το Σάββατο η γιορτή του μπάσκετ στην Σπάρτη

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Η καρδιά του μπάσκετ θα χτυπάει το Σάββατο στην Σπάρτη, με την Λακωνική πρωτεύουσα να παίρνει τη σκυτάλη από την Τεγέα και να διοργανώνει μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της χρονιάς για την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, με τις βραβεύσεις των κορυφαίων της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 και τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων Α’ και Β’ κατηγορίας που θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης στις 19.30.


Η γιορτή του μπάσκετ θα αποκτήσει το δικό της ξεχωριστό κύρος, αφού θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και Επίτιμος πρόεδρος της FIBA EUROPE Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής της ξεχωριστής αυτής βραδιάς. Θέμα της ομιλίας του Γιώργου Βασιλακόπουλου θα είναι «Η σημερινή αθλητική πραγματικότητα».


Η διοργανώτρια ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του αθλήματος στην Λακωνία, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για μία ξεχωριστή βραδιά στην Σπάρτη, ετοιμάζοντας πολλές εκπλήξεις για τους φίλους του αθλήματος.


Το Αρκαδικό μπάσκετ θα έχει την τιμητική του στη γιορτή του μπάσκετ για μία ακόμα χρονιά, καθώς τέσσερις ομάδες κατέκτησαν τα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους. Η ομάδα του Νεοχωρίου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ Ανδρών, η παιδική ομάδα του Αρκαδικού που κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ενώ για μία ακόμα χρονιά η Άμιλλα κατέκτησε τα πρωταθλήματα κορασίδων και νεανίδων.


Εκτός όμως των ομαδικών επιτυχιών υπάρχουν και ξεχωριστές ατομικές διακρίσεις για παίκτες των Αρκαδικών ομάδων. Εν αρχή, αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης της Α’ Ανδρών ο Διαμαντής Μπουρής των Δρομέων που ψηφίστηκε και στην καλύτερη πεντάδα της σαιζόν, ενώ ο Παναγιώτης Παναγόπουλος ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα της Β’ Ανδρών και ο Σπύρος Γκάγκας ψηφίστηκε επίσης στην καλύτερη πεντάδα της Γ’ Ανδρών.


Στο γυναικείο μπάσκετ, που έχει τη δική του ξεχωριστή παράδοση στην Αρκαδία με τρεις ομάδες να έχουν αγωνιστεί στις εθνικές κατηγορίες (Αρκαδικός-Α’ Εθνική, ΑΕΚ Τρίπολης-Α1, Α2 και Β’ Εθνική, Άμιλλα-Α2 κατηγορία), τρεις παίκτριες ψηφίστηκαν στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Ο λόγος για την Αγλαία Μπαρουξή και την Πολυξένη Πλάγου από τον Παναρκαδικό και την Κωνσταντίνα Μπούρα από τον Πολύβιο Μεγαλόπολης.


Αναλυτικά οι βραβεύσεις των αθλητών, αθλητριών σε κάθε κατηγορίας και οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση σε κάθε κατηγορία την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο έχουν ως εξής:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρωταθλητής:
Ακάδημος Καλαμάτας
1ος σκόρερ:  Σταύρος Μουραφέτης (Ατλας Καλαμάτας),

1ος στα τρίποντα: Σωτήρης Παπαδάκος (Σπαρτιατικός),

Καλύτερος παίκτης: Αδαμάντιος Μπούρης(Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης).
Καλύτερη πεντάδα: Αριστείδης Σκοπέτος (Ακάδημος Καλαμάτας), Αδαμάντιος Μπούρης (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης), Γιώργος Γιαννουκάκης (Ακάδημος Καλαμάτας), Σπύρος Γεωργανάς (Ακάδημος Καλαμάτας) και Γιάννης Φωτάκης (Παναθηναικός Καλαμάτας)
Καλύτερος προπονητής:  Ζαχαρίας Πλατάνας(Ακάδημος Καλαμάτας)

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρωταθλητής:
Νεοχώρι
Α ΟΜΙΛΟΣ
1ος σκόρερ: Μάριος Τσαγκάνης(ΓΣ Γαργαλιάνων),

Καλύτερος παίκτης:  Μιχάλης Ξυδέας(Πήγασος).
Καλύτερη πεντάδα: Μιχάλης Ξυδέας (Πήγασος), Μάριος Τσαγκάνης (ΓΣ Γαργαλιάνων), Παναγιώτης Παναγόπουλος (Νεοχώρι), Νίκος Γαρίνης (Θουρία) και Χαράλαμπος Μητρόπουλος (Εράνη Φιλιατρών)

Β ΟΜΙΛΟΣ
1ος σκόρερ:
Νίκος Μπιρμπάκος (Γύθειο),

Καλύτερος παίκτης: Ξενοφώντας Σακελλαρίου(ΑΠΟΕΛ Μολάων).
Καλύτερη πεντάδα: Παναγιώτης Μουχτερός (Φιλαθλητικός), Ξενοφώντας Σακελλαρίου (ΑΠΟΕΛ Μολάων), Αριστείδης Κουράκος (Γύθειο), Νίκος Μπιρμπάκος (Γύθειο) και Γιάννης Μπουγάδης (Φιλαθλητικός).

Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρωταθλητής: ΑΟ Κροκεών
1ος σκόρερ: Κώστας Δεμπεγιώτης (Θύελλα Παραλίας),

Καλύτερος παίκτης: Θόδωρος Βενολιάς(ΑΟ Κροκεών).
Καλύτερη πεντάδα: Κώστας Παυλόπουλος (Θύελλα Παραλίας), Σπύρος Γκάγκας (ΑΣ Πάνας Κανδήλας), Θόδωρος Βενολιάς( ΑΟ Κροκεών), Νίκος Μπαρλάς (ΑΣ Πάνας Κανδήλας) και Κώστας Κότσης(Ομόνοια).

ΠΑΙΔΕΣ
Πρωταθλητής:
Αρκαδικός
ΕΦΗΒΟΙ
Πρωταθλητής:
Καλαμάτα 80
ΜΙΝΙ
Πρωταθλητής:
Καλαμάτα 80 1
Δεύτερος: Φιλαθλητικός
Τρίτος: Μονεμβάσια

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Πρωταθλήτρια:
Καλαμάτα 80
1η σκόρερ: Δανάη Κουτέλα(ΑΠΣ Αρις),

Καλύτερη παίκτρια: Βίνα Μάλαμα(Καλαμάτα 80).
Καλύτερη πεντάδα: Ιωάννα Βεργινάδη (Καλαμάτα 80), Αγλαία Μπαρουξή (Παναρκαδικός), Πολυξένη Πλάγου (Παναρκαδικός), Κωντσταντίνα Μπούρα (Πολύβιος) και Βίνα Μάλαμα(Καλαμάτα 80).
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
Πρωταθλήτρια:
  Αμιλλα Τρίπολης
ΝΕΑΝΙΔΕΣ
Πρωταθλήτρια:
Αμιλλα Τρίπολης