Δευτέρα, 20 Μαίου 2024

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, προσήχθησαν είκοσι οκτώ (28) και έγινε έλεγχος σε εκατόν ογδόντα εννέα (189)


Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν σαράντα εννέα (149) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα εννέα (39) παραβάσεις


Εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα καθώς και μία (1) απόπειρα κλοπής σε οικία, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ΡΟΜΑ


Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας



Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (26.9.2014), αστυνομική επιχείρηση, στις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Σπάρτης, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και Μονεμβάσιας Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ογδόντα εννέα (189) άτομα, εκ των οποίων εκατόν δεκαέξι (116) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα τρία (73) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν σαράντα εννέα (149) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι οκτώ (28) άτομα, από τα οποία δεκαεπτά (17) ήταν ημεδαποί και έντεκα (11) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έξι (6) άτομα.



Πιο αναλυτικά:

Τρείς (3) ημεδαποί , για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δύο (2) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.

Μία (1) αλλοδαπή, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.


Εξιχνιάστηκαν, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, στις Αμύκλες και στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος ενός (1) 17χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή. Επιπλέον, εξιχνιάστηκε, απόπειρα κλοπής σε οικία, στην Καρυούπολη Λακωνίας, ενώ για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου σε βάρος ενός (1) 32χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για απόπειρα κλοπής.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα εννέα (39) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.


Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.