Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Μήνυμα Βαλιώτη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Θα ήθελα να καλωσορίσω στις σχολικές αίθουσες τους μαθητές και εκπαιδευτικούς και να ευχηθώ μια δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και πρόοδο.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη νέες προκλήσεις, αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες, στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης.

ΣΆ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υγεία και υπομονή στο δύσκολο έργο που τους περιμένει, αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η οικονομική κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία πλήττει βάναυσα και τον τομέα της παιδείας, με σοβαρές επιπτώσεις στην οικογένεια, στους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως στους μαθητές που παρότι δεν φέρουν καμία ευθύνη είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της συγκυρίας.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις που θα καθορίσουν το μέλλον των παιδιών μας. Ο χώρος της Παιδείας επιβάλλεται να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα για όλους μας, να γίνει η βάση για την ευρύτερη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου μας, η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και επιδιώξεών σας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε δίπλα στους μαθητές, σε συνεργασία με τους γονείς και τους καθηγητές προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη σε όλους.