Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έναρξη εγγραφών στο Εσπερινό Λύκειο Σπάρτης από 1η Ιουνίου

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο απευθύνεται σε εργαζόμενους και άνεργους μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σχολικές τους σπουδές, παρέχοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία να αποφύγουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και να εξελιχθούν πνευματικά, κοινωνικά και επαγγελματικά. Σύμφωνα με τον Ν. 4186/2013, αρ. 45, παρ. 7, «Στα Εσπερινά Σχολεία δύνανται να εγγράφονται ενήλικες, χωρίς βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας, καθώς και ανήλικοι οι οποίοι απασχολούνται σε οικογενειακή επιχείρηση με υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους».


Λόγοι για τους οποίους οι μαθητές εγγράφονται σε Εσπερινά Σχολεία !


Η εργασία την ημέρα, η ηλικία, οι αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις, η ευκολία του επιπέδου φοίτησης στα εσπερινά σχολεία, …αλλά και η επιθυμία απόκτησης περισσότερων γνώσεων, ολοκλήρωσης των σπουδών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή συνέχισης των σπουδών σε σχολές των ΑΕΙ – ΤΕΙ (σε ποσοστό πρόσβασης 1% καθΆ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές) καθώς και σε σχολές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. Ι.Ε.Κ.) ,η βελτίωση της υπάρχουσας εργασιακής κατάστασης (απόκτηση τυπικών αλλά και ουσιαστικών προσόντων), με σκοπό την εύρεση καλύτερης εργασίας.


Οι μαθητές φοιτούν σΆ ένα φιλικό και ήσυχο σχολείο με μικρό αριθμό μαθητών (συνολικά και ανά τμήμα), στο οποίο διδάσκουν εκπαιδευτικοί με διάθεση να τους βοηθήσουν να εκπληρώσουν τους στόχους τους.


Έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ποικίλες εξωδιδακτικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος, αγωγής υγείας κ.ά.

Σας περιμένουμε στο ταξίδι της γνώσης και της σχολικής ζωής.


Περισσότερες πληροφορίες:

Εσπερινό Γενικό Λύκειο Σπάρτης Αγ. Νίκωνος 19 Σπάρτη Τηλ - Fax : 2731082062 E-mail : mail@lyk-esp-spartis.lak.sch.gr Ιστότοπος: http:// lyk-esp-spartis.lak.sch.gr Ώρες λειτουργίας: 18 μ.μ. – 21:30 μ.μ.