Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επιστολή Τριχείλη σε Υπουργό Υγείας για την έλλειψη σταθμού ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μολάων

Πέμπτη, 29 Μαίου 2014

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδη ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας, κ. Ηρακλής Τριχείλης περιγράφει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο του με την έλλειψη ασθενοφόρων και τη διακομιδή των ασθενών. Ο κ. Τριχείλης ζητά το Υπουργείο να σκύψει άμεσα στο πρόβλημα και να λειτουργήσει άμεσα τον τομέα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μολάων.

 
 Η Επιστολή έχει ως εξής :


Κύριε Υπουργέ,


Σας επισημαίνω ότι στην περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά στη διακομιδή ασθενών από το Νοσοκομείο Μολάων και κυρίως από την περιοχή της Δ.Ε. Βοιών και το Κ.Υ. Νεάπολης, την Ελαφόνησο και τα Κύθηρα.

Είναι αναμενόμενο, ότι στο μέλλον θα θρηνήσουμε θύματα, αφού αναγκάζεται το ασθενοφόρο πολλές φορές να έλθει από την Σπάρτη με 1.30 ώρα καθυστέρηση.

Οι οδηγοί των ασθενοφόρων του Κ.Υ. Νεάπολης έχουν αποσπαστεί ο ένας στα Κύθηρα και ο άλλος στους Μολάους.

Οι δύο οδηγοί ασθενοφόρων του Νοσοκομείου Μολάων έχουν μετά από διαθεσιμότητα, μετατεθεί στο ΕΚΑΒ στη Σπάρτη.

Ο Διοικητής του ΕΚΑΒ, αντί να λειτουργήσει τομέα ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μολάων, όπως έχει λάβει απόφαση το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, αλλά και αθετώντας την υπόσχεση που μου είχε δώσει για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας, έχει μαζέψει 25 άτομα στη Σπάρτη, αδυνατώντας να τα κατανείμει και να καλύψει και την περιοχή μας.


Κύριε Υπουργέ,

Είναι κρίμα, ένα θέμα που επιλύεται εύκολα με καλύτερο σχεδιασμό, να καταστρέφει τις προσπάθειες αυτών που θέλουν να δώσουν καλύτερες συνθήκες υγείας σε μια από τις πλέον απομακρυσμένες, αλλά και τουριστικές περιοχές.

Παρακαλώ να εισακούσετε την αγωνία των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου μας και να λειτουργήσετε τον τομέα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων, ο οποίος θα καλύψει και την περιοχή του Κ.Υ. Νεάπολης.