Δευτέρα, 20 Μαίου 2024

Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στην Λακωνία

Δευτέρα, 19 Μαίου 2014

Συνελήφθησαν, στις 17.5.2014  το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας, δύο  ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 33 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, η οποία περιλαμβάνει δύο  ακόμα συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται.


Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβάσιας, του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη και του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, χθες (17.5.2014) το πρωί, στον Άγιο Δημήτριο και στη Δαιμονιά Λακωνίας, διέρρηξαν δύο (2) οικίες ημεδαπών, και αφαίρεσαν συνολικά μία (1) ηλεκτρονική συσκευή και χρήματα, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί των Αστυνομικών Υπηρεσιών Λακωνίας, όπου λίγο αργότερα, εντόπισαν τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν, ενώ κατασχέθηκε το όχημα, στο οποίο επέβαιναν, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.


Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.