Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης είναι το συντονιστικό σχολείο στο πρόγραμμα Comenius

Πέμπτη, 8 Μαίου 2014

Μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης μαζί με τους καθηγητές τους επέστρεψαν χαρούμενοι από την 2 η συνάντηση που είχαν στην πόλη Drobeta-Severin της Ρουμανίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius, όπου το Μουσικό Σχολείο έχει συντονιστικό ρόλο και συνεργάζεται με σχολεία από τη Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία και Πολωνία.

Οι μαθητές παρουσίασαν τοπικούς χορούς και παραδοσιακά τραγούδια από τον τόπο τους σε επίσημη εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης με καλεσμένους γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς από την τοπική κοινωνία.

Συμμετείχαν σε συνεντεύξεις στην τοπική τηλεόραση και δούλεψαν κατά ομάδες με τους συμμαθητές τους από τις άλλες χώρες για την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Οργανώθηκαν εκδρομές στις κοντινές περιοχές, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, γνώρισαν την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής ενός Βαλκανικού κράτους.

Το θέμα του προγράμματος «Μουσικά Πλεονεκτήματα στη Διαφορετικότητα της Ευρώπης» (“M.A.D.E”), έχει δώσει στους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Σπάρτης τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν, να συνεργαστούν με συνομήλικους τους από τα Ευρωπαϊκά σχολεία και να συν-δημιουργήσουν μέσα σε ένα πλαίσιο ιδιαίτερα οικείο για αυτούς, τη Μουσική.