Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ετήσια εκδήλωση παρουσίασης της ποδηλατικής ομάδας του Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη την Τρίτη 22/4 το απόγευμα, η παρουσίαση της ποδηλατικής ομάδας του Σπαρτιατικού Γ.Σ. για το 2014.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην κατάμεστη από φίλους του συλλόγου αίθουσα του ξενοδοχείου ΜΑΝΙΑΤΗΣ, προσφορά του επιχειρηματία και διευθύνων συμβούλου της επιχείρησης, κ. Γιώργου Δημητρόπουλου.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο έφορος του τμήματος ποδηλασίας, Παναγιώτης Πριστούρης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην πλούσια δραστηριότητα του τμήματος.

Το 2013 ο σύλλογος κατέκτησε την 11η θέση στη πανελλήνια κατάταξη, ενώ για το 2014 στόχος είναι ο τερματισμός στις 10 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος.

Επίσης αναφέρθηκε και έδωσε μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες του συλλόγου, αφού αυτή είναι η πηγή δημιουργίας των αυριανών πρωταθλητών. Τρανό παράδειγμα όλων οι 5 πρωταθλητές Ελλάδος, που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση φορώντας την νέα φανέλα, προερχόμενοι από τα σπλάχνα του Σπαρτιατικού:

Αντωνόπουλος Τάσος , πρωταθλητής πίστας και μέλος Εθνικής Ομάδας

Παπαδόγιαννης Σπύρος, πρωταθλητής πίστας και μέλος Εθνικής Ομάδας

Παπαστάθης Κώστας, πρωταθλητής δρόμου και μέλος Εθνικής Ομάδας ,

και τους μικρότερους ηλικιακά πρωταθλητές ,Δημητρόπουλο Βασίλη και Χριστάκο Δημήτρη.


Επίσης, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και η φανέλα του 2014.

Μέγας χορηγός και κύριος υποστηρικτής το «MANIATIS HOTEL», που για 4η χρονιά βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας και με την παρουσία του δηλώνει πως είναι σημαντικό να στηρίζεται κάθε υγιής προσπάθεια.

Ακόμη, στην φανέλα προβάλλονται και άλλες εταιρίες, που υποστηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών:
η ποδηλατοκίνηση Καρούνος

η εταιρεία πετρελαιοειδών Silk oil

οι εταιρείες αξεσουάρ ποδηλάτων sidi και vittoria

καθώς και οι εταιρίες συμπληρωμάτων διατροφής zipvit και endurance

Παρόντες στην εκδήλωση και οι προπονητές του συλλόγου Παναγιώτης Καρούνος και Χρήστος Βορβής , θεμελιωτές των επιτυχιών, που με την σημαντική και μεθοδική δουλειά, αποτελούν σταθερή αξία για το μέλλον. Δυστυχώς λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, ο τρίτος προπονητής Βασίλης Γιαννιώσης ο όποιος διαμένει μόνιμα στην Αθήνα.

Ο κ. Πριστούρης τόνισε ,επίσης, την πολύτιμη οικονομική βοήθεια του Δήμου Σπάρτης και του Δημάρχου Σπάρτης κ. Σταύρου Αργειτάκου προς τον Σπαρτιατικό, για την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου, καθώς και την συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Οργανισμό Πανελλήνιων αγώνων ποδηλασίας, που γίνονται κάθε χρόνο στο τόπο μας, συμβάλλοντας και με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος.

Εξάλλου, και με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, το ποδηλατικό τμήμα διοργάνωσε κατά το παρελθών, τον Ποδηλατικό Γύρο Λακωνίας και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος 2012 και πεποίθηση του ποδηλατικού κόσμου είναι ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να πραγματοποιηθεί στο μέλλον και ο 1ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Πελοποννήσου.

Αναντίρρητη παραδοχή ότι η ποδηλασία είναι από τα αθλήματα, που συμβάλλουν στην πολιτισμική και τουριστική ανάδειξη περιοχών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, η Αντιπεριφερειαρχής Λακωνίας κα. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ. Λεωνίδας Καράτζαλης, ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Ορφανός, ο πρόεδρος του Σπαρτιατικού κ. Σπύρος Παυλάκος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο τέλος της εκδήλωσης ,ως είθισται, δόθηκε η φανέλα ως ανάμνηση στον Δήμαρχο Σπάρτης Σταύρο Αργειτάκο, στην Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, στον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Λεωνίδα Καράτζαλη και στον μεγάλο χορηγό Γιώργο Δημητρόπουλο.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Πριστούρης ευχαρίστησε θερμά τα Μέσα Επικοινωνίας του τόπου μας, που προβάλουν το έργο και τις εκδηλώσεις του συλλόγου, καθώς και τους εθελοντές, τους γονείς και όλους τους φίλους της ποδηλασίας και του Σπαρτιατικού.