Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η κορύφωση του Αγίου δράματος στον Καραβά

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Με μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα κατάνυξης κορυφώθηκε το άγιο δράμα και έφτασε το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης στην ενορία του Καραβά.

Οι ενορίτες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στο Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου συμμετείχαν στον πατροπαράδοτο στολισμό του Επιταφίου. Ο στολισμός ολοκληρώθηκε υπό τον πένθιμο ήχο της καμπάνας, και στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή της αποκαθήλωσης.

Το ίδιο βράδυ, πραγματοποιήθηκε η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου. Υπό τους ύμνους του επιταφίου θρήνου και σε κλίμα συγκίνησης ο Επιτάφιος ακολούθησε πορεία έως το κοιμητήριο του χωριού, επιστρέφοντας στον ενοριακό ναό.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή της Αναστάσεως, για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια, στον εξωτερικό χώρο του ναού. Τα χαρμόσυνο μήνυμα και το ανέσπερο φως της Αναστάσεως ζέσταναν της καρδιές των πιστών που παρευρέθηκαν από τον Καραβά και τις όμορες περιοχές, ενώ τον ουρανό φώτισαν δεκάδες βεγγαλικά.

Το φως της Ανάστασης ας είναι λαμπρός οδηγός μας…