Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Σε τροχιά επανίδρυσης φαίνεται ότι μπαίνει το πολύπαθο 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Σε τροχιά επανίδρυσης φαίνεται ότι μπαίνει το πολύπαθο 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης , ένα σχολείο το οποίο η τοπική κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί από το 1986 , ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1994 , αγοράστηκε το οικόπεδό του το 2008 έναντι 500.000 ευρώ και (δυστυχώς) καταργήθηκε το 2013 , ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη διαδικασίες για την ανέγερσή του .

Μετά τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη , ήδη από το Ιούνιο του 2013 , η επιτροπή των κατοίκων , ανέλαβε νέο αγώνα με προσανατολισμό την επανίδρυση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης προκειμένου να γίνει δυνατή ανέγερσή του .

Ο αγώνας αυτός , βρίσκοντας συμπαραστάτες τους αρμόδιους θεσμικούς και υπηρεσιακούς φορείς , οι οποίοι συμφωνούν ως προς την απόλυτη αναγκαιότητα του 6ου Δημοτικού Σχολείου για την αναβάθμιση της Α/θμιας Εκπαίδευσης και της Προσχολικής Αγωγής στην πόλη της Σπάρτης , οδήγησε στις παρακάτω θετικές εξελίξεις :

Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας με έγγραφό της (31-3-2014) γνωστοποίησε προς την Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου ότι διεκδικεί την επανίδρυση του 6ου Δημ. Σχολείου , προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει άμεσα , σε συνεργασία με το δήμο Σπάρτης , στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή του .

Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου ανταποκρινόμενη στο ως άνω αίτημα απέστειλε (31-3-2014) προς την αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θετική εισήγηση για την επανίδρυση του 6ου σχολείου προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ .

-Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης ανταποκρινόμενο σε σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λακωνίας , με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της 2-4-2014 , γνωμοδότησε θετικά για την επανίδρυση του σχολείου , εκφράζοντας παράλληλα τη βούληση να θέσει το θέμα της ανέγερσής του ως κορυφαία προτεραιότητα .

Η Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου -Ψυχικού Σπάρτης για το 6ο Δημοτικό Σχολείο εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τις εξελίξεις αυτές κι ευελπιστεί ότι το Υπουργείο Παιδείας , το οποίο ήδη έχει παραλάβει το σχετικό αίτημα των κατοίκων μαζί με εκατοντάδες υπογραφές , θα ανταποκριθεί θετικά και θα επανιδρύσει το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης προκειμένου αυτό , σύμφωνα με τις δημόσιες δεσμεύσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και του Δήμου Σπάρτης , να μπει επιτέλους σε τροχιά άμεσης υλοποίησής τους , ύστερα από 28 ολόκληρα χρόνια διεκδίκησης .


Σπάρτη 3 Απριλίου 2014


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ