Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος στελέχωσης του Κ.Υ Βλαχιώτη

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη ζητάει την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.Η επιστολή έχει ως εξής :

Επανερχόμαστε στο σοβαρότατο θέμα που απασχολεί ολόκληρο τον Δήμο Ευρώτα με την Υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη. Ένα Κέντρο Υγείας σε μια κομβική γεωγραφικά περιοχή που εξυπηρετεί εκατοντάδες πολίτες καθημερινά είναι σε μαρασμό και υποστελεχωμένο δίχως να υπάρχει έως σήμερα ένα οργανόγραμμα ανασυγκρότησης. Το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη αυτή την στιγμή δεν μπορεί να υποστηρίξει σημαντικά περιστατικά γιατί δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι γιατροί όπως Παθολόγος, Παιδίατρος και Καρδιολόγος με αποτέλεσμα οι πολίτες μιας μεγάλης περιοχής όπως είναι ο Δήμος Ευρώτα να ζουν με την ανασφάλεια.

Παράλληλα το Κέντρο Υγείας χρήζει άμεσης ενίσχυσης με νοσηλευτικό προσωπικό για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επίσης ο Δήμος Ευρώτα στο πρόσφατο παρελθόν ταλανίστηκε με το σοβαρότατο θέμα της Ελονοσίας, που για δεκάδες χρόνια είχε εξαφανιστεί από τα Ελληνικά δεδομένα και αν δεν υπάρξει η πρέπουσα σοβαρότητα στο θέμα θα έχουμε ακόμα μια έξαρση που σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αμελήσουμε και να προλάβουμε.

Λαμβάνοντας γνώση για όλα τα παραπάνω επανερχόμαστε με την δεδομένη επιστολή να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την πλευρά σας και σας ζητούμε να πράξετε στο άμεσο μέλλον τις δεσμεύσεις σας τηρώντας τις υποσχέσεις σας.




Με εκτίμηση


Ο Δήμαρχος Ευρώτα


Γιάννης Γρυπιώτης