Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ο Μανάβης» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, συνεχίζει τον κύκλο προβολών επιλεγμένων ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα, ταυτοχρόνως, σε όλα τα μουσεία του δικτύου του.

Το δεύτερο ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί στα μουσεία του ΠΙΟΠ, την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 18:00, είναι «Ο Μανάβης» (2013 – 81’) του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Ένα πολυβραβευμένο και εξαιρετικά τρυφερό ντοκιμαντέρ για τη ζωή των ανθρώπων στην Πίνδο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο σκηνοθέτης θα βρίσκεται στο Μουσείο της Ελιάς & του Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη για να το παρουσιάσει και να συνομιλήσει με το κοινό.


Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.


Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ «Ο Μανάβης»:

Πρόκειται για ένα “road movie” που αφορά στην Πίνδο και τους ανθρώπους της. Ο Νίκος Αναστασίου, πλανόδιος μανάβης εδώ και 30 χρόνια, πραγματοποιεί ανελλιπώς κάθε Τετάρτη το ίδιο δρομολόγιο. Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, επισκέπτεται με το μικρό του φορτηγό τις δύσβατες ορεινές κοινότητες της νοτιοδυτικής Πίνδου, μια διαδρομή 75 χιλιομέτρων. Τα τελευταία χρόνια τον ακολουθεί η γυναίκα του Σοφία, ενώ πιο πρόσφατα, άρχισαν να τον βοηθάνε και τα δυο του παιδιά, Κώστας και Θύμιος. Ο κινηματογραφικός φακός παρακολουθεί το ταξίδι τους στις τέσσερις εποχές του χρόνου.




Βραβεύσεις:

Βραβείο κοινού 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2013

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2013

Βραβείο Σκηνοθεσίας Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2013

Συμμετοχές:

Sarajevo Film Festival (Διαγωνιστικό)

Mediterranean Film Festival (Διαγωνιστικό)

Σκηνοθεσία-σενάριο: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Διεύθυνση φωτογραφίας: Χάρης Φάρρος

Μοντάζ: Αποστολής Αγρογιάννης

Ήχος: Βαγγέλης Φάμπας

Trailer:  https://vimeo.com/33711159

Μια παραγωγή της KinoLab