Κυριακή, 05 Μαίου 2024

Η Α.Ε. Σπάρτη διαμαρτύρεται στην ΕΠΣ Λακωνίας για τα επεισόδια στο ντέρμπι με το Γύθειο

Τετάρτη, 8 Ιανουάρίου 2014

Η Αθλητική Ένωση Σπάρτη ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Γυθείου, που διεξήχθη την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο Γυθείου. Η ομάδα της Σπάρτης επιβλήθηκε με 1-2 και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Λακωνίας, που θα της επιτρέψει στη συνέχεια να διεκδικήσει σε αγώνες πλέϊ-οφ την άνοδό της στη Γ΄ Εθνική. Να σημειώσουμε ότι ο ιδιοκτήτης της Αθλητικής Ένωσης Σπάρτης κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε πριμ 10.000 ευρώ στους ποδοσφαιριστές, ενώ η Διοίκηση της ομάδας με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται για τη ρίψη κροτίδων, καπνογόνων και  φωτοβολίδων από φιλάθλους του Ολυμπιακού Γυθείου προς την εξέδρα των φιλάθλων της Αθλητικής Ένωσης Σπάρτης, όπου βρισκόταν και Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗ έχει ως εξής :


Το Δ.Σ. της «Α.Ε.ΣΠΑΡΤΗ» θέλει να ευχαριστήσει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΘΕΙΟΥ για την «Γιορτή ποδοσφαίρου» που μας πρόσφερε όπως είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος της, παρουσία της ηγεσίας της Ε.Π.Σ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ. Ένα παιχνίδι στο οποίο θα ήταν παρόντες παλαίμαχοι, οικογένειες, παιδιά, Βουλευτές και Δήμαρχοι του νομού μας.

Ο μόνος Δήμαρχος που ήταν παρών, ήταν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Αργειτάκος., ο οποίος κινδύνευσε καθώς και όλοι οι φιλήσυχοι φίλαθλοί μας, από την απρόκλητη και χωρίς λόγο επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού Γυθείου μετά την επίτευξη του 2ου τέρματός μας. Επίθεση με κροτίδες, καπνογόνα και φωτοβολίδες εκ των οποίων μία πετάχτηκε επιδεικτικά σε σημείο που καθόντουσαν γυναίκες και παιδιά!!!

Ευτυχώς με την παρέμβαση της Αστυνομίας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Κύριε Πρόεδρε της Ε.Π.Σ. Λακωνίας, το ποδόσφαιρο δεν γίνεται καλύτερο με ευχές και λόγια αλλά με πράξεις. Όλη η Λακωνία γνωρίζει ποιες ομάδες προάγουν το φίλαθλο πνεύμα και ποιες όχι. Είναι στο χέρι σας να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.

Όσο για το τι σημαίνει γιορτή ποδοσφαίρου, καλούμε εσάς και όλο τον φίλαθλο κόσμο της Λακωνίας να παρακολουθήσετε έναν ανάλογης σπουδαιότητας αγώνα της ομάδας μας.

Τέλος οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και προπονητές και των δύο ομάδων, για την άψογη συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο.