Κυριακή, 19 Μαίου 2024

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Λακωνία

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (29.12.2013), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, σύμφωνα με το γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια σαράντα (240) άτομα, εκ των οποίων εκατόν είκοσι (120) ήταν ημεδαποί και εκατόν είκοσι (120) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν δέκα (110) οχήματα.


Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι έξι (26) άτομα, από τα οποία εννέα (9) ήταν ημεδαποί και δέκα επτά (17) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εννέα (9) άτομα.


Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:


Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή.

Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα.

Μία (1) αλλοδαπή, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.


Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν πενήντα εννέα (59) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.