Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ημερίδα στην Κόρινθο με θέμα «Ρομποτική Χειρουργική: Ό,τι ποιο σύγχρονο στην υγεία μας»

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Την σημαντικότατη συνεισφορά της ρομποτικής στην χειρουργική παρουσίασαν επιστήμονες της Ευρωκλινικής Αθηνών στο Επιμελητήριο Κορινθίας το Σάββατο σε μια ημερίδα με θέμα «Ρομποτική Χειρουργική: Ό,τι ποιο σύγχρονο στην υγεία μας».

Στόχος της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας, αλλά και των πολιτών γι αυτό το σπουδαίο εργαλείο, μιας και όπως οι επιστήμονες τόνισαν «το ρομπότ δεν χειρουργεί, το ρομπότ δεν αντικαθιστά το χειρούργο, το ρομπότ είναι ένα σημαντικότατο εργαλείο στα χέρια του Χειρουργού».


Γυναικολογία, ουρολογία και γενική χειρουργική είναι οι τομείς στους οποίους βρίσκει εφαρμογή σήμερα η ρομποτική με θαυμαστά αποτελέσματα, καθώς πολλά είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα Da Vinci®S στο χειρουργό.

Η Ρομποτική Χειρουργική προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και ακρίβεια στις επεμβάσεις, μειώνει στο ελάχιστο τον πόνο, αλλά και την περίοδο της ανάρρωσης, αφού ο ασθενής μπορεί να εξέλθει του νοσοκομείου ακόμα και σε δύο ημέρες.


Την Ημερίδα προλόγισε ο Α΄ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας κ. Ιωάννης Μπράμης, Ομότιμος Καθηγητής Χειρουργικής, ΕΚΠΑ. Παρουσιάσεις για τους τρείς παραπάνω τομείς και τις εφαρμογές της ρομποτικής πραγματοποίησαν οι χειρούργοι:

Για τη Γυναικολογία, η κα Βασιλική Χατζηραφαήλ, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Διευθύντρια Γυναικολογικού Τμήματος Ρομποτικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής Ευρωκλινικής Αθηνών

Για την Ουρολογία, ο κ. Αθανάσιος Ρήγας, MD, FEBU, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Διευθυντής Ουρολογικής-Ανδρολογικής Κλινικής, Ευρωκλινικής Αθηνών

Για τη Γενική Χειρουργική, ο κ. Νικόλαος Νικητέας, Αν. Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Γενικής Χειρουργικής Ευρωκλινικής Αθηνών και η κα Ελένη Καραφώκα, Διευθύντρια Γενικής Χειρουργικής Ευρωκλινικής Αθηνών.


Αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωκλινική Αθηνών με αφορμή την παρουσία της στην Κόρινθο, προσέφερε ένα γεύμα στα παιδιά του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» τα οποία διαμένουν στο σπίτι της Αρχαία Κορίνθου.