Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Την ανησυχία της εκφράζει στον Υπουργό Υγείας η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας για τις δομές της Υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ Αδαμαντία Τζανετεά απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην οποία εκφράζει την ανησυχία της για την δραματική μείωση του προσωπικού και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας στη Λακωνία. Ολόκληρη η επιστολή παρατίθεται παρακάτω:


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,


Με περίσκεψη και υπευθυνότητα , ανάλογη της θέσης που κατέχω και των Λακώνων πολιτών που εκπροσωπώ , σας καταθέτω την έντονη ανησυχία και τον ιδιαίτερο προβληματισμό μου για την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση των δομών υγείας στο Νομό Λακωνίας.

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί στην πρόσφατη συνάντηση σας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη ,από διετίας και πλέον, οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης κυρίως , έμπειρου ιατρικού προσωπικού που υπηρέτησε χρόνια στα Νοσοκομεία μας και στα Κέντρα Υγείας, δεν συνοδεύτηκαν από αντίστοιχες προκηρύξεις θέσεων και προσλήψεις , με αποτέλεσμα την ανεπάρκεια πλέον του συστήματος να καλύψει βασικές ειδικότητες και Τμήματα των Νοσοκομείων μας και της Υγείας.


Ενδεικτικά θα αναφέρω:

Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου Σπάρτης (2 μόνο ιατροί)

Χειρουργική Κλινική Νοσοκομείου Σπάρτης (2 μόνο ιατροί)

Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Σπάρτης (2 μόνο ιατροί)

Ακτινολογικό Τμήμα Νοσοκομείου Σπάρτης με Αξονικό Τομογράφο (1 μόνο ιατρός)

Κανένα Τμήμα του Νοσοκομείου Σπάρτης με πάνω από 3 ιατρούς (ανεπαρκής αριθμός για Μηνιαία Εφημερία και νοσηλεία ασθενών)

Κλειστή πλέον η Μαιευτική-Γυναικολογική του Νοσοκομείου Μολάων (κανένας ιατρός)

Κέντρο Υγείας Έλους: Εφημερεύει με έναν αγροτικό ιατρό και με κάλυψη από το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης που απέχουν μεταξύ τους 70 χιλιόμετρα.


Επίσης η διαρκής ετήσια περικοπή του Προϋπολογισμού των Νοσοκομείων σε ποσοστό πάνω από τα 50% , μέχρι σήμερα, ως οριζόντια πολιτική περικοπής της «σπατάλης», ενώ θεωρητικά είναι σωστή , στην πράξη έθιξε βάναυσα το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας από ήδη « νοικοκυρεμένα» Νοσοκομεία. (Φαρμακεία-Εφημερίες-Εξοπλισμός)


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,


Βάσει των ανωτέρω αλλά και γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, δεν ζητώ την επαναχρηματοδότηση και επαναστελέχωση των Νοσοκομείων μας με τους όρους του «χθες». Σας ζητώ να αναλάβετε πρωτοβουλία για την άμεση –κατά περίπτωση επανεξέταση των προβλημάτων μας και την επίλυση τους πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν η συλλογική συνείδηση μας καταδικάσει τελεσίδικα.