Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Επιμνημόσυνη δέηση για τον αείμνηστο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Αντιπύραρχο Ηλία Γκάτσο

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 12-11-2013 και ώρα 10.30΄ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης αποδίδοντα φόρο τιμής σε όλους τους ΗΡΩΕΣ πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και του Κράτους, πραγματοποίησε επιμνημόσυνη δέηση στο 17ο χιλ/τρο της Ε.Ο. Σπάρτης-Καλαμάτας, στο σημείο που έχει ανεγερθεί το μνημείο για τον αείμνηστο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Αντιπύραρχο Ηλία Γκάτσο.

Τους πεσόντες πυροσβέστες τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ι.Μ. Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος ο οποίος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση, ο κ. Τσιριγώτης Παναγιώτης ως εκπρόσωπος του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Χρήστος Μπουγάδης, ο Υπασπιστής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας κ. Νικόλαος Γεράσιμος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας, ενώ παρευρέθησαν τα αδέλφια και συγγενείς του εκλιπόντος, καθώς και συνάδελφοι μόνιμοι, πενταετούς υποχρέωσης, εποχικοί και απόστρατοι.

Επίσης, ακολούθησαν μηνύματα και χαιρετισμοί του Αναπληρωτή Υπουργού εσωτερικών κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιου Δαβάκη.

Ας ευχηθούμε ότι η Πυροσβεστική οικογένεια να μην θρηνήσει άλλα θύματα.

Ας είναι αιωνία η μνήμη των ηρωικών συναδέλφων.


Ο Διοικητής
Νικολέτος Ι. Χρήστος

Πυραγός