Δευτέρα, 06 Μαίου 2024

Για 11η χρονιά η Eurobank βραβεύει τους αριστούχους μαθητές

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα έγινε στις 11 Οκτωβρίου 2013 στην Τρίπολη, η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητριών και μαθητών των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», που διοργανώνει για 11η συνεχή χρονιά η Eurobank.


Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που ξεκίνησε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Περιβάλλοντος. Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» πραγματοποιείται φέτος για 11η χρονιά και μέσα από αυτό έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 13.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.


Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Εισερχόμενο στη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, πέρα από τις αντιξοότητες της συγκυρίας, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία, όπως και με τους πελάτες και συνεργάτες της.


Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της ΓΆ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.


Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.


Στο χαιρετισμό του, ο π. Ιουστίνος Τσαγκούρης εκ μέρους του Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας Αλεξάνδρου, συνεχάρη την Τράπεζα που στηρίζει τους γονείς στους κόπους τους και τα παιδιά στις προσπάθειές τους.

Ο Ευάγγελος Γιαννακούρας – Αντιπεριφειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας ευχήθηκε στα παιδιά να κατακτήσουν πολλές κορυφές και συνεχάρη τους καθηγητές και τους γονείς που συντέλεσαν στην επιτυχία αυτή.

Η κυρία Αδαμαντία Τζανετέα, Αντιπεριφειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας επισήμανε τη σημασία της επιβράβευσης της γνώσης και της προσπάθειας των παιδιών ενώ ο Ιωάννης Σμυρνιώτης, Δήμαρχος Τρίπολης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την εκδήλωση και ανέφερε ότι η νέα γενιά πρέπει να είναι μπροστά και θα είναι όταν η εκπαίδευση τους παρέχει τα απαραίτητα εφόδια.


«Η Eurobank μας δίνει την ευκαιρία όλοι  οι άριστοι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να βρεθούμε όλοι μαζί. H αριστεία δε σταματάει εδώ, η χώρα μας χρειάζεται τους άριστους». ανέφερε τέλος ο κ. Πέτρος Μισθός, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.


Στο χαιρετισμό που απέστειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης τόνισε πως «η πρωτοβουλία για την ηθική βράβευση των μαθητών που αρίστευσαν, αποτελεί κατά τη γνώμη μου μία κορυφαία κοινωνική δραστηριότητα, διότι η λογική της εμπεριέχει τις δύο μεγάλες λέξεις κλειδιά που θα προσδιορίσουν το μέλλον της χώρας μα και της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα επόμενα δέκα χρόνια: Αριστεία & Γνώση. Παράλληλα με την ηθική επιβράβευση των μαθητών, τους δίνουμε το κουράγιο να συνεχίσουν τον επίπονο, αλλά και ευγενικό αγώνα τους, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».



Τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απΆ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, για το Νομό Αρκαδίας, στο 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Παναγιώτη Μπάκο, για το Νομό Αργολίδας, στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου, για τη Σταματίνα Βόγκλη, για το Νομό Ηλείας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας, για τον Χρήστο Κωστόπουλο, για το Νομό Κορινθίας, στο Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου για τον Erjon Bushi, για το Νομό Λακωνίας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης για τον Φίλιππο Κυριακίδη, και για το Νομό Μεσσηνίας, στο 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας για την Μυρτώ Παντελάκη.



Τέλος, στην ομιλία του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου της Eurobank, κ. Σπύρος Καριοφύλλας τόνισε ότι «για τη Eurobank η σημασία μιας πρωτοβουλίας αναδεικνύεται από τη στόχευσή της, αλλά και από τη διάρκειά της. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια όχι μόνο για την επιτυχία του προγράμματος και την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά εξίσου για τη διάρκειά του. «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» μπαίνει φέτος στη δεύτερη δεκαετία της και το γεγονός αυτό αποτελεί στίγμα και μήνυμα. Γιατί το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από την επιβράβευση της αριστείας και της επίμονης προσπάθειας είναι ένα μήνυμα που στη Eurobank το έχουμε κάνει γνώμονα της καθημερινής μας δραστηριότητας και πρότυπο για εμάς τους ίδιους. Στόχος μας είναι να μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας ακόμα και όταν το περιβάλλον γίνεται δύσκολο και απαιτητικό, γιατί θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με την κοινωνία, όπως ακριβώς θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας δέσμευσης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Αυτές είναι οι αρχές μας και διαπερνούν τόσο την επαγγελματική μας καθημερινότητα όσο και την αντίληψή μας για το χώρο της κοινωνικής μας ευθύνης.».