Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Μήνυμα της Αντιπεριφειάρχη κ. Ντίας Τζανετέα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Με τη νέα σχολική χρονιά ξεκινά και πάλι το συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο της γνώσης και της αναζήτησης δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν πολύπλευρες ικανότητες και να αναδείξουν κάθε πτυχή της προσωπικότητάς τους.

Η σημερινή κοινωνικοοικονομική συγκυρία μας φέρνει αντιμέτωπους με μεγάλες προκλήσεις που θα καθορίσουν το μέλλον των παιδιών μας. Ο χώρος της Παιδείας πρέπει να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα για όλους μας, να γίνει η βάση για την ευρύτερη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.
Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, ανοικτό στη γνώση, την καινοτομία, την έμπνευση και τη δημιουργία. Ένα σχολείο που θα προκαλεί τον ανήσυχο νεανικό πνεύμα και θα δίνει απαντήσεις. Θα δίνει τη δυνατότητα της καλλιέργειας των πολλών ταλέντων και δεξιοτήτων της νέας γενιάς. Ένα σχολείο απαλλαγμένο από όλα όσα βαραίνουν το έργο των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Εύχομαι, στους εκπαιδευτικούς καλή επιτυχία στο δύσκολο αλλά δημιουργικό τους έργο. Δύναμη και υπομονή στους γονείς που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών τους.

Τέλος, εύχομαι η φετινή χρονιά να φέρει όλους τους μαθητές πιο κοντά στην εκπλήρωση των ονείρων τους και στην ευόδωση όλων των ευγενών επιδιώξεων τους.

Καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη και καλή πρόοδο.

Η Αντιπεριφερειάρχης


Αδαμαντία Τζανετέα