Σάββατο, 04 Μαίου 2024

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Λακωνίας

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Την Τετάρτη 24-7-13 στην Συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης μετά από αίτημα της ΕΛΜΕ Λακωνίας συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης η κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στη Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτη ομοφώνα εξέφρασε την βούληση του ότι η Παιδεία είναι Δημόσιο Κοινωνικό Αγαθό που πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι Έλληνες πολίτες.

Ομόφωνα επίσης ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει τις καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, να ανακαλέσει και να σταματήσει τις απολύσεις εργαζομένων στην Εκπαίδευση, Υγεία, Αυτοδιοίκηση.

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας

Στο ΕΠΑΛ Σπάρτης καταργήθηκε

Α. Ο Τομέας Υγείας Πρόνοιας και οι Ειδικότητες Βοηθών Νοσηλευτών και Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων. Στον Τομέα αυτόν φοιτούσαν για το σχολικό έτος 2012-13, στην Τάξη Β’ 25 μαθητές, στην Τάξη Γ΄ Ειδικότητα: Βοηθ. Νοσηλευτών 13 μαθητές ( Η ειδικότητα αυτή υπάρχει και στο ΕΠΑΛ Μολάων του Δήμου Μονεμβασίας με 8 Μαθητές στην Β’ Τάξη και 8 μαθητές στην Γ’ Τάξη) Ειδικότητα: Βοηθ. Βρεφονηπιοκόμων 7 μαθητές. Οι Εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Β. Ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών και οι Ειδικότητες Γραφιστικής και Συντήρησης Έργων Τέχνης.

Ο τομέας αυτός τα τελευταία χρόνια ήταν υπό αναστολή λόγο μη προσέλευσης μαθητών. Στην ΕΠΑΣ Σπάρτης καταργήθηκαν

Α. Η ειδικότητα Κομμωτικής Τέχνης στην οποία ήταν εγγεγραμμένοι κατά το σχολικό έτος 2012-13 στην Α’ Τάξη 19 μαθητές στην Β’ τάξη 14 μαθητές, δεν υπηρετούσε κανείς μόνιμος εκπαιδευτικός το διδακτικό ωράριο καλυπτόταν με πολλά προβλήματα αποκλειστικά από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Β. Η ειδικότητα Αισθητικής Τέχνης στην οποία ήταν εγγεγραμμένοι κατά το σχολικό έτος 2012-13 στην Α’ Τάξη 11 μαθητές στην Β’ τάξη 6 μαθητές, ΟΙ εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι δύο αυτές ειδικότητες ήταν οι πολυπληθέστερες στην ΕΠΑΣ Σπάρτης και οι μοναδικές στο Δημόσιο Σχολείο σε όλο το Νομό και με βάση στοιχεία που υπάρχουν με καλή επαγγελματική αποκατάσταση.

Είναι πλέον διάχυτη πεποίθηση στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι ξαφνικές καταργήσεις περιφερειακών Σχολικών Μονάδων στο Δήμο και στο Νομό κατά τους θερινούς μήνες θα εξασφαλίσουν τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών που θα απολυθούν από Σεπτέμβρη.

Διαμορφώνεται ένας νέος εκπαιδευτικός χάρτης για το Δημόσιο Σχολείο τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.


Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μπορούμε με τον μαζικό, συντονισμένο,

παρατεταμένο αγώνα να τους σταματήσουμε.


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ,

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!