Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

$134,500.00 για τα ιδρύματα Ι. Μ. Σπάρτης από τους Λάκωνες του Καναδά

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Η Παλλακωνική Ομοσπονδία Οντάριο και η Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων Μόντρεαλ, διενήργησαν εράνους για να υποστηρίξουν οικονομικά τα ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης. Συνολικά συγκέντρωσαν $134,500.00 τα οποία απεστάλησαν στην Ιερά Μητρόπολη Σπάρτης.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος έχει επανειλημμένα παρακαλέσει όλους τους Εθνικοτοπικούς Συλλόγους να οργανώσουν εκδηλώσεις και να συγκεντρώσουν χρήματα για να βοηθήσουν τα ιδρύματα των Ιερών Μητροπόλεων από τις οποίες προέρχονται. Μέχρι τώρα οι Λακωνικοί Σύλλογοι το έπραξαν.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος παρεκάλεσε τους ιερείς Τορόντο και Μόντρεαλ και όλοι μίλησαν στις εκκλησιές και υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή των Λακωνικών Συλλόγων. Ο Μητροπολίτης Σωτήριος επανειλημμένα, από το τηλεοπτικό του πρόγραμμα, έκαμε έκκληση να βοηθήσουν όλοι και ο ίδιος ήταν ο κύριος ομιλητής στο δείπνο που οργάνωσαν οι Λακωνικοί Σύλλογοι Μόντρεαλ.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος ευχαριστεί και συγχαίρει την Παλλακωνική Ομοσπονδία Οντάριο και την Ομοσπονδία Λακωνικών Συλλόγων Μόντρεαλ. Εκφράζει σε όλους την αγάπη, τις ευχαριστίες και την ευαρέσκεια της Εκκλησίας και τους εύχεται, ο Τρισάγιος Θεός να τους τα ανταποδίδει εκατονταπλασίονα.