Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Δάνεια με ευνοϊκούς όρους για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων

Παρασκευή, 24 Μαίου 2013

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι έχει ενεργοποιηθεί η δράση του Ε.Τ.Ε.ΑΝ. «ΤΕΠΙΧ - Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», η οποία στοχεύει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, μέσω της παροχής δανείων με ευνοϊκούς όρους.

Η επιβάρυνση του επιτοκίου για τις εντασσόμενες επιχειρήσεις, περιορίζεται στο 50% του κατά περίπτωση ισχύοντος επιτοκίου τραπεζικού δανεισμού.

Επιλέξιμες για χρηματοδότηση είναι οι υφιστάμενες και υπό ίδρυση ΜΜΕ που αναπτύσσουν βιώσιμη επιχειρηματική δράση στη ελληνική επικράτεια.

Τα δάνεια αφορούν:

α) επιχειρηματική ανάπτυξη ειδικού σκοπού (κεφάλαια κίνησης), με εύρος από 10.000 έως 300.000 ευρώ, με διάρκεια αποπληρωμής που δεν θα υπερβαίνει τους 48 μήνες.

β) επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων, με εύρος από 10.000 έως 800.000 ευρώ, με διάρκεια 5-12 έτη και δυνατότητα περιόδου χάριτος από 6 μήνες έως 2 έτη, ανάλογα με το χρόνο υλοποίησης της επένδυσης.

Για τις συνεργαζόμενες τράπεζες, καθώς και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του επιμελητηρίου www.lcci.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του Ε.Τ.Ε.ΑΝ. www.etean.gr.