Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

38ο Συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ

Δευτέρα, 20 Μαίου 2013

Το Πολιτιστικό Κέντρο Υπαλλήλων ΟΤΕ Ν. Λακωνίας διοργανώνει το 38ο Συνέδριο της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων ΟΤΕ στην Σπάρτη από τις 22 έως τις 26 Μαίου, με θέμα : “Αθλητικό ιδεώδες και Πολιτισμός”. Το συνέδριο είναι πανελλαδικό και έχει ενταχθεί στα φετινά Παλαιολόγεια, οπότε και θα πραγματοποιηθούν πολλές δράσεις ανοικτές για το κοινό.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :



Από 22/05/2013-25/05/2013 και ώρες 18:00-20:00 θα λειτουργεί έκθεση μουσειακού τηλεπικοινωνιακού υλικού με θέμα «Μνήμες από τον Ο.Τ.Ε. του χθες» στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνόπουλου – Πεζόδρομος Κλεομβρότου.

Την Τετάρτη 22-05-2013 θα γίνει στο πάρκο του Ο.Τ.Ε. συναυλία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης και παρουσία χορευτικών ομάδων μοντέρνου χορού. Επιπλέον, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Σπάρταθλον» από τη Φωτογραφική Λέσχη Σπάρτης και έκθεση έργων ζωγραφικής με το θέμα του συνεδρίου από τους μαθητές δημοτικών σχολείων.

Την Πέμπτη 23-05-2013 θα γίνει το πρωί εκδρομή για τους σύνεδρους με επίσκεψη στα Σπήλαια Διρού, Αρεόπολη και Γύθειο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά η τελετή έναρξης του συνεδρίου με αναφορά στο έργο του Λάκωνα ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου. Θα ακολουθήσει μουσικο-θεατρική παράσταση με τίτλο «Πάλι με χρόνια με καιρούς». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στα πλαίσια του συνεδρίου ομάδα ελλήνων Ολυμπιονικών θα επισκεφθεί δημοτικά σχολεία της περιοχής. Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Πέμπτης 23/5/2013 και της Παρασκευής 24/05/2013.

Την Παρασκευή 24/05/2013 το πρωί ξεκινάνε οι εργασίες του συνεδρίου στο πολιτιστικό κέντρο Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνόπουλου στον πεζόδρομο της Κλεομβρότου. Το βράδυ στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο με δωρεάν είσοδο, όπου και θα γίνει τιμητική βράβευση της μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου και των Λακώνων Σπαρταθλητών Κωνσταντίνου Μιχαλόπουλου και Ιωάννη Δημόπουλου.

Το Σάββατο 25/05/2013 το πρωί θα γίνει στρογγυλή τράπεζα με ομιλητές πάνω στο θέμα του συνεδρίου «Αθλητικό ιδεώδες και Πολιτισμός» στο πολιτιστικό κέντρο Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνόπουλου στον πεζόδρομο της Κλεομβρότου. Η ημερίδα θα είναι ανοικτή για το κοινό. Θα ακολουθήσουν οι εργασίες του συνεδρίου. Το βράδυ θα γίνει συνεστίαση αφιερωμένη στους εθελοντές που συμμετείχαν.

Το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Σπάρτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ευχαριστούμε θερμά:

το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα Γεωργίου & Χρυσαυγής Σαϊνόπουλου

τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών

τους Συναδέλφους ΟΤΕ, για την παραχώρηση των εκθεμάτων

τους Χορηγούς, τους Εθελοντές και τις Λακωνικές Επιχειρήσεις, που συνετέλεσαν στη διοργάνωση

Την Α΄θμια Εκπαίδευση Λακωνίας– Διευθυντές και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας

Την Ε΄ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων