Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Επίσκεψη Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου στο Άσυλο Ανιάτων

Τρίτη, 14 Μαίου 2013

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος μαζί με την ταμία του Συλλόγου κ. Πολυξένη Αγγελέτου και το μέλος του Δ.Σ. κ. Νεκτάριο Γεωργαντώνη επισκεφτήκαμε το Άσυλο Ανιάτων της Μητροπόλεώς μας στην Μαγούλα όπου προσφέραμε τα τρόφιμα και το λάδι που είχαμε συγκεντρώσει κατά την διάρκεια των ημερών του Πάσχα για τα ιδρύματα της Μητροπόλεώς μας.

Στο Άσυλο μας υποδέχθηκε ο υπεύθυνος πατέρας Ιωάννης Πορφύρης όπου μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Ασύλου και στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σπάρτης Α.Μ.Ε.Α. όπου εκείνη την ώρα τρόφιμοι του ασύλου ασχολούνταν με κέντημα και ζωγραφική-χαρτοκοπτική με την βοήθεια των ειδικών δασκάλων.

Θαυμάσαμε τα έργα που έχουν φτιάξει οι τρόφιμοι και τα έχουν εκθέσει σε αίθουσες του ασύλου όπως και τα πολλά μετάλλια που έχουν κερδίσει σε αγώνες ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η αλήθεια είναι πως δεν νιώσαμε ότι βρισκόμασταν σε κάποιο ίδρυμα αλλά σε μια οικογένεια με μια πολλή-πολλή μεγάλη αγκαλιά.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο όπως και τους πολύτιμους συνεργάτες του για το θεάρεστο έργο που προσφέρουν σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αποχωρώντας συγκινημένοι από τις εγκαταστάσεις του ασύλου υποσχεθήκαμε πολύ σύντομα να είμαστε και πάλι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί μετά από αυτή την επίσκεψή μας νιώσαμε καλύτεροι άνθρωποι.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συγχωριανούς μας που στήριξαν την προσπάθεια μας και πάντα είναι δίπλα μας.


Χρήστος Μπαλαμπάνος

Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου